Drumurile publice reprezintă un sector reglementat, viteza și interzicerile sunt elemente importante și motivate din motive de siguranța publică. Conducătorii auto răspund de comportamentul lor atunci când sunt la volan, iar asta poate duce la amenzi și suspendări ale permisului de conducere atunci când se încalcă regulile. 

O regulă destul de controversată din categoria asta este cea care interzice circulația după ora 20. Pe orice drum de stat, au loc numeroase controale care vizează respectarea legilor privind circulația – și multe se referă chiar la interdicția de pe drumurile publice dupa ori 20.

Ce trebuie să știți despre amenda dupa ora 20

În primul rând, trebuie să cunoașteți ce reguli sunt supuse amenzii după ora 20. Există două scenarii care sunt supuse interdicției după ora 20: circularea pe drumurile publice și transportul persoanelor.

Este strict interzisă circularea pe drumurile publice dupa orele 21, excluzând drumurile special amenajate și de acces în orașe și localități. Interdicția nu se referă la vehiculele care transportă o persoană sau o mărfurs, ci se referă strict la circulația.

Transportul persoanelor în vehicule isolate, fără a mai întâlni alte persoane (în afară de cel care se află la volan) este de asemenea interzis după ora 21. Din acest motiv, policy-ul companiilor care oferă taxiuri și curse prin aplicații foarte populare (cum ar fi Uber) se referă la transportul nu mai târziu de ora 20.

Cum vă puteți proteja de amenda dupa ora 20

Unii au fost deja amendati pentru că nu și-au respectat obligațiile reglementate, alții susțin că interdicția create discriminare între persoanele care pot și cele care nu pot tranzita drumuri după ora 20. Cei care se află în această zonă de graniță pot adopta unele măsuri pentru a se proteja de amenda prevăzută de lege. Mai jos, vă prezentăm câteva dintre aceste măsuri și recomandări:

  1. Monitorizarea atentă a timpului de mers: fie că era vorba de livrare, de deplasare sau de transport, vă rugăm să fiți conștienți de timpul de mers, astfel încât să nu treceți pe drumurile publice după orele 20.

  2. În cazul în care nu aveți nicio alternativă, evitați să circulați solitar: dacă vă întâlniți cu o necesitate urgentă de a tranzita drumurile publice după orele 21, atunci vă rugăm să nu o faceți singur, ci să o faceți în grup (două sau mai multe persoane).

  3. De asemenea, evitați orice formă de transport în vehicule isolate: este strict interzis să transportați persoane în vehicule isolate după orele 20 și există riscul unei amenzi în acest caz.

  4. Vă rugăm, de asemenea, să căutați alte mijloace de transport alternative: căutați alternative la transportul clasic cu mașina. Un exemplu ar fi să folosiți serviciile alternative, cum ar fi Uber sau celelalte aplicații populare care oferă transporturi, dar asigurați-vă că această opțiune rezolvă problema și că se termină înainte de ora 20.

  5. La urma urmei, dacă toate alternativele sunt neutilizabile, vă rugăm să nu uitați de legea vacanței de sâmbătă: circulația înainte de ora 21 pe drumurile publice este permisă și nu vor fi aplicate amenzi.

Regulile referitoare la circulația după ora 21 sunt împreună cu alte reguli stricte realizate pentru a asigura siguranța publică. Cu toate acestea, această regulă a fost deseori discutată pentru că discriminează persoanele care nu au alternative de transport sau altă modalitate de a tranzita drumurile publice după orele 21. Pentru a vă proteja de o astfel de amendă, trebuie să asigurați că respectați aceste măsuri și recomandări și să căutați alternative când este posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here