Mulți utilizatori de Facebook s-au obișnuit să ia cererile de prietenie foarte în serios. Dacă se întâmplă ca tu sau cineva drag ție să fie respinsă, tu poți simți acea teamă și ezitare de a-ți mai trimite alte invitații de prietenie și, desigur, orice răspuns negativ te poate face să te simți rău – dacă presupunem că această persoană este de fapt persoana pe care sperai s-o adaugi în rețeaua ta de prieteni.

Însă, la fel cum există o evoluție în orice relație, există și o evoluție în spațiul digital și în mod particular, când vine vorba de ceea ce a devenit cunoscut sub numele de „cerere de prietenie pe Facebook respinsă”. Vom discuta mai jos pe scurt în ceea ce privește această subiect în mod detaliat, cum să reacționezi, ce poți face în urma unei cereri respinse și cum poți încerca din nou să faci noi prieteni.

Ce înseamnă o cerere de prietenie refuzată pe Facebook?

Când vine vorba despre cererea de prietenie (returnată) pe Facebook, aceasta se referă la un mesaj sau o invitație de prietenie care nu a fost acceptată sau nu a primit niciun răspuns. Până când primiiți răspunsul, așteaptați „În așteptarea confirmării”. Dacă expiră acel timp (de obicei 14 zile), sau dacă altcineva choose să respingă cererea de prietenie, aceasta se consideră a fi refuzată.

Care sunt motivele pentru care cineva ar refuza o cerere de prietenie?

Există o multitudine de motive pentru care cineva ar refuza o cerere de prietenie pe Facebook. Unele dintre acestea pot fi:

• Utilizatorul nu mai folosește contul de Facebook
• Utilizatorul poate să nu fie interesat să fie prieten/ prietenă cu tine
• Contul poate fi inactiv
• Utilizatorul nu mai folosește cu regularitate contul
• Utilizatorul se poate simți în mod mai confortabil și sigur să rămână anonim
• Utilizatorul a blocat persoanele necunoscute care cer prietenii

Ce poți face în cazul unei cereri de prietenie respinse?

Cu toate că este posibil să simți puțină tristețe și disperare când cineva nu găsește interesul de a deveni prieten/ prietenă cu tine pe Facebook, există încă destule căi prin care poți să intri în contact cu această persoană.

Iată ce poți face după ce primesti o cerere de prietenie respinsă:

  1. Menține-ți respectul față de această persoană: Atunci când ai de-a face cu o cerere de prietenie respinsă, este important să-ți păstrezi respectul față de această persoană chiar și atunci când nu știi motivul pentru care această persoană a refuzat cererea ta.

  2. Fă un apel prin intermediul altor tă platforme sociale: Pentru a păstra relația,v poți încerca să intri în contact cu această persoană prin intermediul altor platforme sociale, precum Twitter sau Instagram. Este important sa fii amabil și politicos în această privință.

  3. Ia vorb Escalade și contactează direct această persoană: Dacă îți dorești foarte mult să îi fii prieten/ prietenă, contactează această persoană direct prin telefon sau prin email pentru a-i cere dacă poți face această cerere și pentru a afla mai multe informații despre de ce este sau nu este interesat de tine.

  4. Modifică profilul tău în așa fel încât această persoană să vadă ce ai de oferit: Dacă această persoană nu este interesată să fie prieten/prietenă cu tine pe Facebook, încearcă să-ți modifici și îmbunătățești profilul și contentul tău pentru a arăta motivele pentru care această persoană ar dori să facă această cerere din nou și să te adauge în lista sa de prieteni.

  5. Schimbă-ți abordarea și trimite cererea de prietenie din nou:Există șanse ca această persoană să fie mai interesată să fie prieten/prietenă cu tine, așa că s-ar putea să fie o idee mai bună să încerci s-o contactezi din nou și să vezi dacă acceptă. Cu toate acestea, este important să te asiguri că folosești o abordare complet diferită decât cea precedentă, pentru a nu influența negativ imaginea ta și pentru a asigura că își modifică părerea.

Cum ar putea afecta o cerere de prietenie respinsă?

Cu toate acestea, uneori răspunsurile negative la o cerere de prietenie pot provoca o mulțime de emoții nesigure și neplăcute, cum ar fi tristețea și stresul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here