Aproape toată lumea are o cont pe Facebook, care îi folosește pentru a-și împărtăși întâmplările și fotografii cu prietenii, familia și alte persoane care sunt întregi. Uneori, persoanele își schimbă numele în profilul Facebook, fie pentru că ei au schimbat numele lor legal, fie pentru că doresc să folosească un nume fals. 

Cu toate acestea, chelia numelui pe Facebook nu întotdeauna este atât de simplă, deoarece există anumite reguli pe care trebuie să le urmați, din moment ce această platformă de socializare poate fi extrem de restrictivă atunci când vine vorba de schimbarea numelui.

În acest articol, vom explora regulile și procedurile pentru schimbarea numelui pe Facebook, în speranța că veți afla acest lucru pentru a decide dacă doriți să schimbați ceva în contul dvs. Facebook. Vom lua în considerare cazuri speciale în ceea ce privește procedura de schimbare a numelui și, în cele din urmă, cum puteți face verificări suplimentare înainte de a vă schimba numele pe Facebook.

1. Reguli și condiții de schimbare a numelui

Inițial, este important să ne asigurăm că înțelegem regulile și condițiile pe care trebuie să le urmeze pentru a le permite Facebook-ului schimbarea numelui în profilul dvs. Pe Facebook, aceasta este cunoscută sub numele de „regulă a adevăratului nume”. Mai precis, această regulă spune că utilizatorii Facebook trebuie să folosească propriul nume legal, cum ar fi un nume de naștere sau un nume pe care ocupantul îl poartă legal.

În plus, este important să rețineți că Facebook nu permite utilizatorilor să folosească pseudonime sau nume manageriale, iar adăugarea de titluri cum ar fi „Doctor” sau „Dl.” la un nume nu este permisă. De asemenea, este amintit că Facebook nu permite utilizatorilor schimbări multiple ale numelui, iar utilizatorul poate face mai mult de o schimbare la nume, acest lucru fiind punit cu oprirea contului.

2. Procedura de schimbare a numelui

După ce ne-am făcut familia cu regulile și condițiile pentru schimbarea numelui pe Facebook, putem trece la procedura punctuală pentru a ne schimba numele. În general, aceasta poate fi atinsă prin următoarele pași:

 1. Accesați contul și selectați opțiunea „Setările contului” din meniul superior al paginii.

 2. Accesați opțiunea „General” din setările contului.

 3. Faceți clic pe „Modificați” lângă Numele dvs.

 4. Introduceți numele dorit și asigurați-vă că acesta corespunde regulilor menționate anterior.

 5. Dacă numele dorit corespunde parametrilor, faceți clic pe „Salvare schimbări”, care se află în partea de jos a paginii de schimbare a numelui.

3. Cazuri speciale de schimbare a numelui

Cu toate acestea, există, de asemenea, unele cazuri speciale în care trebuie să urmați o procedură diferită pentru schimbarea numelui pe Facebook. În primul rând, este important să știți că, dacă aveți un nume care contravine regulilor, atunci vă veți trezi, de asemenea, blocați de la schimbarea acestuia, deci este important să vă asigurați că numele pe care doriți să îl schimbați este acceptabil.

Unele cazuri speciale, care sunt acceptate de Facebook, sunt:

 • Schimbarea de nume ca urmare a căsătoriei
 • Adăugarea de însemne specifice (cum ar fi accentele sau șiruri corecte cu codul ASCII)
 • Adăugarea unui nume de familie latin sau al unei alte titluri științifice între nume și prenume

În aceste cazuri speciale, trebuie să dați un motiv pentru schimbarea numelui. Din acest motiv, va trebui să prezentați documente legale care să vă susțină schimbarea numelui.

4. Verificări adiționale suplimentare înainte de schimbarea numelui

Înainte de schimbarea numelui pe Facebook, este important să faceți câteva verificări suplimentare pentru a vă asigura că înțelegeți cu adevărat ce se întâmplă. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de schimbarea numelui pe Facebook:

 • Assurance că vă place noul nume
 • Asigurați-vă că preferințele de securitate și setările pentru date sunt în regulă
 • Asigurați-vă că toate informațiile legate de contul dvs. sunt acurate și exacte
 • Verificați dacă contul dvs. este asociat cu orice dispozitive externe și asigurați-vă că aceasta este încă corect
 • Anunțați toată lumea despre schimbarea numelui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here